In luna august ne propuneam sa adunam 9.000 de lei pentru cauza familiei Bogza. Cu ajutorul vostru, al celor care ati donat pentru Hope and Homes for Children Romania cu ocazia evenimentului Baneasa Forest Run din 4 noiembrie, pentru familia Bogza s-a adunat suma de 16.169 de lei.
In acest moment, a inceput constructia casei, pe fundatia deja construita de tatal celor 6 copii si in curand incep lucrarile de constructie a acoperisului. Scopul declarat al HHC este ca, pana la sfarsitul anului, cel putin o camera sa fie complet terminata si utilata pentru a muta familia din casa de paianta.



39% din copiii României trăiesc în condiții de sărăcie; nu au haine și încălțăminte, nu frecventează grădinița sau școala și, uneori, nu au nici ce mânca. Aceasta îi determină pe părinți să recurgă la măsuri disperate și să își lase copiii în grija statului, în orfelinate, unde primesc mâncare, dar sunt privați de afecțiune.
Considerăm că familia trebuie să aibă un loc prioritar în viața unui copil. De aceea, sprijinim menținerea copiilor alături de părinții lor și am gândit o abordare diversificată a asistenței oferite. Fiecare plan de acțiune este personalizat, fiecare decizie este luată de specialiști care țin cont de criterii și indicatori individuali.

La editia din 4 noiembrie alergam si strangem donatii pentru familia Bogza. Familia Bogza este formată din cei doi părinți și șase copii cu vârste cuprinse între un an și 9 ani. Ei locuiesc într-o colibă de chirpici, care stă se dărâme. Înconjuraţi de câini maidanezi și locuind în condiții nepotrivite, copiii sunt expuşi unui mediu insalubru şi periculos, dar totuşi merg în fiecare zi la şcoală şi la gradiniţă și au rezultate bune la învățătură. Mama suferă de epilepsie și, din cauza lipsei banilor, nu mai urmează tratament.

Se străduieşte să se ocupe de creşterea şi îngrijirea copiilor. Tatăl copiilor lucrează ocazional în sat pentru a mai câștiga niște bani. Singurul venit constant al familiei e ajutorul social şi alocaţia copiilor, dar nu e suficient. Din cauza situației financiare, părinții nu le pot asigura copiilor cele necesare pentru frecventarea în condiții normale a școlii și grădiniței. Prejudecăţile oamenilor şi greutăţile financiare şi-au pus amprenta asupra familiei.

Situația familiei a ajuns la cunoștința asistenților sociali din satul în care locuiesc, impunându-se luarea unor măsuri de urgență pentru a evita separarea copiilor de familie, a crea condiții de trai mai bune, iar copiii să continue să frecventeze școala. Părintii sunt conștienți de importanța educației pentru un viitor mai bun al copiilor și îşi doresc o locuinţă care să le asigure condiții mai bune. Asistenții sociale au adus la cunoștința Hope and Homes for Children situația familiei Bogza, iar specialiștii Fundației au decis includerea lor în programul de prevenire a separării copilului de familie.

CUM POTI AJUTA

HopeandHomes_Logo
1

DONEAZA LA INSCRIERE

Poti sustine cauza HHC donand 10 lei, 20 lei, 30 lei sau orice suma multiplu de acestea, adaugand in pasul 2 al formularului de inscriere optiunea aferenta donatiei tale.
HopeandHomes_Logo
2

DONEAZA PRIN GALANTOM

Poti sustine cauza HHC si fara a fi inscris la Baneasa Forest Run donand cu ajutorul PLATFORMEI GALANTOM o suma de bani care va merge in ajutorul familiei Bogza.

Cea mai important măsură din planul de intervenție realizat de Hope and Homes for Children este construirea unei case. Tatăl a turnat o fundație în spatele locuinței, dar nu a putut continua lucrările.

9.000 lei adunați prin implicarea în competiția Băneasa Forest Run ar însemna un pas mai aproape de împlinirea visului familiei Bogza de a avea casa pe și-o doresc. Fondurile vor ajunge la Fundația Hope and Homes for Children care va ajuta familia cu toate cheltuielile pentru achiziționarea materialelor necesare construcției casei, iar voluntari ai bisericii penticostale s-au oferit să ajute cu manopera casei, asigurând meşterii. De asemenea, Hope and Homes for Children va oferi sprijin pentru amenajarea și mobilarea casei, precum și alimente, îmbrăcăminte, încălțăminte și rechizite pentru copii pe tot parcursul intervenției.

Mama copiilor e profund emoţionată şi aşteaptă cu nerăbdare ca visul lor de a avea o casă să se implinească. Povesteşte că nici părinţii ei nu au reuşit să îi asigure un cămin și a fost abandonată, iar acest sentiment nu doreşte să fie simtit şi de copii ei. Acest vis de a avea un cămin şi o viaţă “normală” pentru copii, se poate realiza doar cu ajutorul tuturor.

Între 2001 (anul începerii programului de prevenire a separării copilului de familie în România) și 2017, datorită intervențiilor realizate împreună cu partenerii locali, 28.436 de copii din peste 3.000 de familii din 19 județe și București au rămas alături de părinții lor. Programul de prevenire a separării copilului de familie este complementar procesului de închidere a orfelinatelor deoarece când se lucrează la închiderea unei instituții, e important să nu mai e plasați alți copii în respectiva instituție, iar per ansamblu, plasamentul copiilor în protecție specială să e redus sau chiar stopat. Acest lucru se poate face printr-un program complex prin care copiii aflați în situații vulnerabile sunt sprijiniți de către Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului sau de Hope and Homes for Children să rămână alături de familie. În 2017, 2.649 de copii au rămas alături de familii datorită sprijinului oferit de Hope and Homes for Children.