Asociația Magic vine în ajutorul copiilor cu afecțiuni grave din România. Cele mai cunoscute proiecte sunt:

  • Bursele MagicEDU care presupun reintegrarea copilului la școală prin suport financiar printr-o bursă în valoare de 500 de lei, în fiecare lună, timp de un an; acoperirea cheltuielilor pentru rechizite școlare, cărți și pentru pregătirea la materii din care copiii susțin examenele de capacitate sau bacalaureat, dar si susținerea tinerilor care urmează facultatea, în anumite cazuri.
  • MagicTICKET - inseamna vacanta mult visata pentru o familie greu incercata, o gura de aer in care pot vizita orase mari din Romania si se pot bucura de frumusetea lor.
  • MagicHOME - adăpostul părinților copiilor bolnavi de cancer
  • taberele speciale de vară MagiCAMP pentru copiii bolnavi de cancer, copiii cu arsuri grave și copiii care au pierdut pe cineva drag
  • MagicHELP – rețeaua solidarității prin care partenerii oferă servicii sau produse gratuit familiilor unde este un copil cu o afecțiune gravă
  • ȘOFER DE SUFLET – o rețea de oameni buni care își oferă timpul și mașina pentru a asigura transportul de la/către spital copiilor care trebuie să ajungă la tratamente.

La editia din 14 aprilie Baneasa Forest Run alergam pentru a sustine MagicEDU, proiect al Asociatiei Magic.

Tratamentele copiilor grav bolnavi durează luni întregi, uneori ani. Cei mai mulți dintre copiii cu un diagnostic grav petrec tot acest interval în spital. Iar boala și tratamentul lasă urme adânci. Dificultățile nu sunt doar fizice, cognitive și emoționale. Toate resursele financiare ale familiei se concentrează într-un singur punct: însănătoșirea celui mic.

 
 

În unele cazuri, mâncarea, hainele, cărțile și caietele devin produse de lux. De multe ori, părinții nu își permit să plătească rechizitele, hrana sau transportul celor mici la școală, iar copii se simt descurajați să-și continue studiile. Dificultățile financiare afectează toți copiii din familie, nu doar cop

Bursele pentru educație Magic susțin financiar reintegrarea copilului la școală, pe o perioadă de un an, acoperind cheltuielile pentru rechizite școlare, cărți, pregătire la materii la care copiii susțin examenele de capacitate sau bacalaureat. Valoarea unei burse este de 500 de RON, în fiecare lună, timp de un an de zile. m început proiectul MagicEDU în 2020, cu 100 de copii, în 2021 am crescut la 150, iar de doi ani încoace susținem lunar educația a 200 de copii. În patru ani de proiect, am oferit 7800 de burse.

Tot prin MagicEDU, în ultimii doi ani, în luna septembrie, toți bursierii au primit ghiozdane noi, complet echipate cu rechizite.  Iar de anul acesta am început și cursuri de dezvoltare personală și ghidaj în alegerea carierei pentru adolescenții bursieri MagicEDU.

Cu ajutorul vostru sperăm să putem ajuta an de an cât mai mulți copii să își continue educația, în ciuda afecțiunilor grave cu care se luptă.

CUM POTI AJUTA

Logo_Asociatia magic
2

FII FUNDRAISER

Ce inseamna sa fii fundraiser? Pe scurt, vei avea propria ta pagina de strângere de fonduri (fundraising) pe platforma Galantom.ro, unde sustii proiectele Asociatiei Magicamp. Noi te vom ajuta să creezi această pagină. Pe această platformă îţi poţi ruga familia, prietenii, colegii si pe oricine crezi ca poate sa doneze online pentru cauza in care tu ai ales sa te implici. Poti sa te inscrii ca fundraiser bifand in formularul de inscriere la cursa sau accesand acest link.
Logo_Asociatia magic
1

DONEAZA LA INSCRIERE

Poti sustine cauza Asociatiei Magic donand 20 lei, 30 lei, 50 lei sau orice suma multiplu de acestea, adaugand in pasul 2 al formularului de inscriere optiunea aferenta donatiei tale.