REGULAMENT – Baneasa Forest Run – powered by Greenfield

REGULAMENT

Acest regulament se aplica in cadrul competitiei Baneasa Forest Run, competitie organizata de Running Media Consulting SRL si Asociatia Alergam de Placere, ce va avea loc duminica, 4 noiembrie 2018 si are ca scop promovarea alergarii in aer liber.

Prin participarea la acest Eveniment, participantii sunt de acord sa respecte si sa se conformeze tuturor prevederilor, termenilor si conditiilor prezentului Regulament Oficial si a legislatiei in vigoare aplicabile. De asemenea, participantii trebuie sa semneze declaratia pe proprie raspundere, pusa la dispozitie de catre Organizatori cu ocazia ridicarii kitului de participare.

Baneasa Forest Run este o competitie de alergare pentru amatori ce se desfasoara pe potecile padurii Baneasa si Tunari din nordul Bucurestiului. Competitia se desfasoara in aer liber, pe doua trasee: cros - 11 kilometri sau semimaraton 21 kilometri. Varsta minima pentru inscrierea in concurs este de 18 ani.

Traseul de desfasurare a evenimentului va fi marcat cu banda si va avea in anumite puncte, voluntari din partea organizatorilor, care vor indica directia de alergare. Va rugam sa urmariti exclusiv marcajul oficial si indicatiile voluntarilor de pe traseu.

Acest eveniment se adreseaza oricarui pasionat de alergare si/sau un stil de viata activ.

  Taxa de participare variaza in functie de numarul total al celor inscrisi, indiferent de cursa:

 • De la 1 la 100 - 89 lei
 • De la 101 la 200 - 99 lei
 • De la 201 la 300 - 109 lei
 • De la 301 - 119 lei

Aceasta include:

 • Articol sportiv
 • Baton energizant
 • Portie de paste Barilla
 • Iaurt Zuzu
 • Salata Eisberg
 • Puncte de alimentare si hidratare la start/finish si pe traseu
 • Numar de concurs personalizat
 • Cip de unica folosinta
 • Clasament live cu 4 categorii de varsta pentru fiecare cursa pe fiecare gen.
 • Trasee marcate
 • Medalie de finisher si diploma electronica
 • Fotografii de la cursa
 • Premii pentru castigatori
 • Tombola cu premii pentru alergatori
 • Servicii medicale la start/finish si pe traseu
 • Pentru a face inscrierea, fiecare dintre participanti trebuie sa completeze formularul online de inscriere de pe site-ul oficial, baneasaforestrun.ro, sectiunea "Inscrie-te" conform instructiunilor din pagina respectiva.
 • Fiecare participant semneaza la inscriere o declaratie pe proprie raspundere prin care declara ca este apt sa alerge, intelege si recunoaste riscurile de accidentare ce pot aparea pe traseu si le asuma in totalitate si va exonera de orice raspundere organizatorii si sponsorii evenimentului in cazul in care vor suferi orice fel de prejudiciu, accident sau deces.
 • Plata taxei de participare se poate face atat online, cu cardul bancar, cat si prin transfer bancar, in maxim 3 zile de la inscriere, conform indicatiilor din emailul primit dupa inregistrare.
 • In cazul neachitarii contributiei in acest termen, procesul de inscriere trebuie reluat cu aplicarea conditiilor de la reluarea inscrierii.
 • Nu se fac inscrieri si validari la fata locului. Nu se achita inscrieri cash.
 • In cazul retragerii din competitie cu mai putin de 30 de zile inainte de start, contributia de participare nu va putea fi returnata.
 • Locurile sunt transmisibile unei alte persoane sau participantii se pot muta de la o cursa la alta pana la data de 12 octombrie . Dupa aceasta data nu se mai pot face modificari in lista de start.
 • Fiecare cursa va avea clasament propriu ce va contine timpul fiecarui alergator si locul la general precum si locul la categorie. Categoriile sunt urmatoarele: Feminin 18-29, Feminin 30-39, Feminin 40-49, Feminin 50+, Masculin 18-29, Masculin 30-39, Masculin 40-49, Masculin 50+.
 • Se vor acorda premii in bani primilor 5 castigatori la OPEN Feminin si OPEN Masculin, dar si primilor 3 de la fiecare categorie de varsta, la fiecare dintre cele doua curse (cros 11 km si semimaraton 21 km). Premiile de la OPEN se pot cumula cu cele de la categorie. Acelasi alergator poate beneficia de doua premii in functie de locul pe care il ocupa in clasament.
 • Alocarea premiilor in bani se achita doar prin virament bancar in termen de 15 zile de la data evenimentului. Nu se accepta alta metoda de plata. Castigatorii vor trimite pe email la adresa alerg@baneasaforestrun.ro, pana la data de 9 mai 2018, contul IBAN in care se vor transfera premiile in bani si o copie dupa actul de identitate (certificatul de rezidenta fiscala in cazul persoanelor straine).
 • Valoarea totala a premiilor este de 11.200 LEI.
 • Bluza de alergare
 • Pantaloni alergare
 • Borseta/centura de hidratare
 • Telefon mobil functional
 • Pantofi sport cu talpa aderenta, tip trail
 • Echipamentul recomandat trebuie adaptat in functie de conditiile meteo de la momentul startului.
Numarul de concurs este oblogatoriu. Acesta trebuie purtat in fata si la vedere pe toata perioada cursei. Nerespectarea acestei reguli poate duce la descalificarea participantului.

Cronometrarea se va face la secunda cu ajutorul cipurilor electronice de unica folosinta aflate pe spatele numarului de concurs. Timpul pe baza caruia se va intocmi clasamentul va fi timpul brut, adica cel dintre momentul startului si trecerea liniei de finish.

In masura in care va fi posibil, vom oferi alergatorilor si timpul net, adica cel dintre trecerea liniei de start si trecerea liniei de finish, insa acest timp nu va fi luat in calcul la alcatuirea clasamentului. Daca 2 concurenti alearga traseul in acelasi timp, unul va primi locul x, iar celalat locul x+1.

Ridicarea kitului de concurs se va face pe baza actului de identitate si a declaratiei pe proprie raspundere semnata de catre participant. Declaratia va fi trimisa fiecarui participant odata cu emailul de confirmare a inregistrarii.

Kiturile vor fi inmanate exclusiv in ziua si intervalul orar anuntate pe site-ul evenimentului in sectiunea " Kitul de concurs”. In cazul in care participantul nu poate ajunge sa ridice kitul, declaratia trebuie semnata de participant si un martor care poate ridica si inmana kitul.

Locatie start: breteaua paralela cu Aleea privighetorilor, langa Academia de Politie, in padurea Baneasa (zona de nord a Bucurestiului), duminica, 4 noiembrie 2018, dupa cum urmeaza:

 • Cros - 11 km: ora start 09:30 AM | timp limita 1h45'
 • Semimaraton - 21 km: ora start 09.50 AM | timp limita: 3h00'

Accesul se poate face cu masina personala sau cu autobuzul 301 (de la Piața Romana sau Piata Charles de Gaulle) pana la statia Padurea Baneasa. 

Traseul de alergare, in forma detaliata, poate fi vizualizat in sectiunea TRASEU.

Traseul de alergare va fi semnalizat de catre organizator cu banda de marcare si va fi supravegheat de arbitri de cursa, amplasati in diferite puncte ale traseului.

Suprafata de alergare este in proportie de 80% - 90% pamant si poate prezenta denivelari, radacini de copac sau poate fi acoperita cu pat de frunze. In functie de precipatii si temperaturi, anumite portiuni pot fi acoperite cu noroi. Alergatorii sunt obligati sa poarte echipamentul adecvat anotimpului si suprafetei de alergare (trail).

Posturile de hidratare si alimentare vor fi amplasate in zona de start/finish si pe traseu la kilometrul 3,5 (apa si isotonic), kilometrul 5 (bauturi si alimente), kilometrul 9 (apa si isotonic) si finish pentru proba de cros, respectiv start/finish, kilometrul 3,5 (apa si isotonic), kilometrul 7,3 (bauturi si alimente), kilometrul 13,3 (apa si isotonic), kilometrul 15 (bauturi si alimente), 19 (apa si isotonic) si finish pentru proba de semimaraton. Posturile de control vor fi amplasate la fiecare schimbare majora de directie si au ca scop observarea trecerii concurentilor dupa numarul de concurs, precum si rol de optimizare a orientarii alergatorilor. 

Este interzisa sub orice circumstanta aruncarea resturilor, ambalajelor, paharelor sau orice alte materiale pe traseu, in semn de respect pentru mediul inconjurator.

In cazul in care oricare dintre participant nu mai poate sau nu mai vrea sa continue cursa dintr-un anume motiv trebuie sa-i informeze imediat pe organizatori fie la punctele de control, fie sunand la numarul de telefon aflat pe numarul de concurs. 
De asemenea, organizatorul isi rezerva dreptul de a opri un participant in cazul in care acesta este accidentat, iar continuarea cursei poate duce la agravarea situatiei pentru el sau cei din jur.

In cazul unor conditii meteorologice nefavorabile sau/si alte conditii speciale, organizatorul isi rezerva dreptul de a opri cursa sau de a modifica bariera orara si/sau traseul. Modificarile de traseu vor fi anuntate in prealabil. Organizatorul isi rezerva dreptul de a anula/amana cursa in cazuri exceptionale cu conditia ca toti participantii sa fie anuntati in prealabil. In caz de forta majora, prin aceasta intelegem orice evenimente care ar putea influenta buna desfasurare a evenimentului cum ar fi: inundatii majore, dezastre naturale sau evenimente politice majore care ii determina pe organizatori sa anuleze competitia, taxa de participare nu va fi returnata, se va stabili alta data pentru desfasurarea competitiei.

Alergarea prin padure presupune mai multe prevederi de siguranta, iar respectarea acestora ajuta la evitarea evenimentelor neplacute.

Traseul este unul virajat, va rugam sa fiti atenti la denivelari, crengi, cioturi si in general la elementele specifice unui teren accidentat. Fiti prudenti si nu ezitati sa apelati la echipele de prim-ajutor sau sa sunati la numerele de urgenta tiparite pe numarul de concurs, in cazul in care va simtiti rau. De asemenea, in cazul in care observati un incident sau un alt participant care are nevoie de ajutor, va rugam sa anuntati acest lucru la unul dintre numerele de urgenta tiparite pe numarul de concurs si sa anuntati si cel mai apropiat voluntar (fie ca este in sensul de alergare sau invers acestuia). Anuntarea voluntarului este foarte importanta deoarece ajuta la identificarea punctului din traseu unde are loc incidental si unde trebuie sa ajunga echipa de interventie.

Urmati intotdeauna marcajul oficial al cursei. Tineti cont ca in padure puteti intalni animale salbatice, incercati sa evitati orice contact cu acestea. Va recomandam sa aveti telefonul mobil pe tot parcursul alergarii. 

Organizatorul nu isi asuma nici o responsabilitate pentru pierderi sau pagube materiale, expunere la circumstante extreme: boala, contact/coliziune cu alti participanti, spectator, voluntari, conditii meteorologige nefavorabile, accidentari provocate de conditiile alergarii in padure: intepaturi de viespi, interactiunea cu animale salbatice (porci mistreti, caprioare, caini etc.), invaliditate, vatamare corporala grava sau chiar deces. Daca acest lucru este posibil, ramaneti in apropierea celorlalti alergatori.

Tineti cont ca din cauza terenului accidentat si a potecilor inguste, interventia auto este ingreunata, in unele locuri chiar imposibila.

Este important sa va infomati despre caracteristicile traseului si pozitionarea punctelor de hidratare si alimentare, dar si a celor de prim ajutor, astfel incat sa va gestionati cat mai bine efortul si resursele si sa va bucurati cat mai mult de cursa. Asigurati-va ca aveti echipamentul potrivit pentru vremea si temperatura din timpul evenimentului

Este strict interzis sa ascultati muzica in casti sau sa obturati sunetul mediului inconjurator pe parcursul alergarii!

Toti concurentii vor completa si semna o declaratie pe propria raspundere prin care declara ca sunt apti din punct de vedere medical pentru a participa la eveniment.

Este interzisa participarea la eveniment a persoanelor care au asupra lor bauturi alcoolice/droguri sau care se afla sub influenta acestora, a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substante iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru socuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru actiuni violente sau de tulburare a desfasurarii normale a derularii evenimentului.

Persoanele care vor incalca aceste prevederi vor fi indepartate din zona evenimentului de catre organizatori, chiar cu sprijinul autoritatilor legale, daca va fi cazul.

Organizatoriul se obliga, sa respecte prevederile Legii nr. 677/2001 privind protectia datelor cu caracter personal.

Prin inscrierea pe site si completarea datelor personale in formularele de inscriere, UITLIZATORII/CLIENTII declara ca sunt de acord ca toate datele lor personale sa fie incluse in baza de date a Running Media Consulting si isi dau acordul expres si neechivoc ca toate datele lor personale sa fie stocate si utilizate pentru:

 • activitati de marketing prin primirea de mesaje de informare sau comerciale (oferte, promotii, mesaje publicitare si de marketing privind activitatea Running Media Consulting si a tertilor cu care Running Media Consulting are relatii de orice natura) la adresele de e-mail comunicate Running Media Consulting.
 • participarea la concursuri, promotii;
 • transmiterea de mesaje non-comerciale sau de tip administrativ (privind schimbari in site, administrare, etc).
 • statistici interne necesare pentru imbunatatirea calitatii serviciilor oferite si imaginii SITE-ului si pentru crearea unor elemente caracteristice noi, promotii, functionalitati si servicii noi;
 • pentru a asigura accesul la sectiuni cu acces limitat ale SITE-ului;
 • cercetari de piata;
 • urmarirea datelor de vanzari.

Running Media Consulting nu va dezvalui nici un fel de informatie despre UTILIZATORII/CLIENTII SITE-ului sau fara a primi mai intai consimtamantul expres al acestora in aceasta privinta. In acelasi timp insa, poate dezvalui informatii si date cu caracter personal atunci cand acest lucru este prevazut expres prin lege.

Informatiile CLIENTULUI cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchetul General, Politie, instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

Conform Legii nr. 677/2001, UTILIZATORII/CLIENTII beneficiaza de dreptul la informare (art. 12), acces la date (art. 13), interventie (art. 14), opozitie (art. 15), de a nu fi supus unei decizii individuale (art. 17) si de a se adresa justitiei (art. 18). Totodata, acestia au dreptul de a se opune prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, orice persoana se poate adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata la sediul Running Media Consulting sau pe email la adresa alerg@baneasaforestrun.ro

Pe baza unei cereri scrise, datate si semnate, expediate pe adresa SC RUNNING MEDIA CONSULTING SRL, Bld. Ghencea, nr.43 B, cladirea Ghencea Business Center, etj 2, camera 9, sector 6, Bucuresti, UTILIZATORII/CLIENTII isi pot exercita, in mod gratuit, urmatoarele drepturi:

 • O data pe an, confirmarea faptului ca datele personale sunt sau nu prelucrate;
 • sa intervina asupra datelor transmise;
 • sa se opuna prelucrarii datelor pentru motive intemeiate si legitime legate de situatia lor particulara.

Orice persoana are dreptul de a se opune, pentru motive legitime, la prelucrarea datelor ce o privesc. Acest drept de opozitie poate fi exclus pentru anumite prelucrari prevazute de lege (de ex.: prelucrari efectuate de serviciile financiare si fiscale, de politie, justitie, securitate sociala). Prin urmare, aceasta mentiune nu poate figura daca prelucrarea are un caracter obligatoriu; orice persoana are, de asemenea, dreptul de a se opune, in mod gratuit fara nici o justificare, la prelucrarile datelor sale personale in scopuri de marketing direct. Detalii la www.dataprotection.ro

In cazul colectarii CNP-ului, date cu caracter personal extrem de sensibil, organizatorul colecteaza aceste date doar in scopul indeplinirii obligatiilor legale in vigoare, respectiv emiterea unei facturi fiscale pentru o persoana fizica. In cazul in care participantii nu doresc comunicarea acestor informatii, acest lucru poate fi evitat prin furnizarea adresei complete, caz in care nu mai este nevoie de furnizarea CNP-ului.

Corelarea CNP-ului cu alte date personale, in afara respectarii obligatiilor fiscal legale (facturi), este strict interzisa.

Ca atare, Organizatorii se angajeaza sa pastreze confidentialitatea datelor cu caracter personal ale participantilor la prezentul Eveniment si sa le utilizeze conform prezentului Regulament Oficial, al declaratiei participantilor pe propria raspundere si legislatiei în vigoare.

Fiecare participant are obligatia sa citeasca si sa urmeze instructiunile oferite de catre organizator pentru ziua cursei, informatii disponibile in sectiunea din site: Ziua Cursei si, de asemenea,  sa asculte si sa urmeze intructiunile oferite de organizator sau voluntari la locul de desfasurare al evenimentului.
Prin participarea la această competiţie, participanţii sunt de acord să respecte şi să se conformeze tuturor prevederilor, termenilor şi condiţiilor prezentului Regulament.

Pe durata desfasurarii evenimentului, participantii nu pot parasi traseul de alergare si nici nu îl pot schimba, prin scurtare sau alegerea de trasee alternative, respectând in acelasi timp culoarul de delimitare trasat de catre organizatori si marcat cu banda. Participantii care renunta la evenment pe parcursul alergarii sunt rugati sa se prezinte în zona Start/Sosire pentru a anunta arbitrul de traseu din acea locatie despre acest abandon.

Evenimentul va beneficia de asistenta medicala în apropierea zonei de start/sosire si pe traseu.
Regulamentul este întocmit şi este făcut public conform legislaţiei româneşti, fiind disponibil pe site-ul baneasaforestrun.ro . Organizatorul poate modifica sau schimba prezentul Regulament Oficial, , urmând ca modificarile să intre în vigoare numai după publicarea unui anunţ prealabil de prezentare a acestor modificări pe site-ul baneasaforestrun.ro.

Urmatoarele abateri duc la descalificare:

 • Numarul de concurs nu este prins pe tricou pe partea din faţă, sau daca participantul poarta un alt numar de concurs in locul celui primit din partea organizatorului.
 • Inlocuirea numerelor de concurs intre alergatori
 • Schimbarea sau inlocuirea numarului (inclusive in caz de pierdere) nu este permisa in ziua cursei
 • Ratarea unui punct de control
 • Nerespectarea regulilor competitiei
 • Comportament nesportiv fata de alti participanti, oficiali, public sau alte persoane
 • Aruncarea de resturi, ambalaje, pahare sau alte obiecte in padure
 • Prezenta la eveniment cu animale de companie care pot impiedica participantii pe traseul de alergare sau pot genera incidente in zona de eveniment.

Prin inscrierea la Baneasa Forest Run, participantii sunt de acord sa primeasca mesaje din partea organizatorului despre activitatea acestuia, despre alte evenimente organizate de acesta sau la care acesta are calitatea de partener.