ZIUA CURSEI – Baneasa Forest Run – 22 Martie 2020

ZIUA CURSEI

ZIUA CURSEI


Gasiti mai jos toate informatiile relevante pentru buna desfașurare a evenimentului Baneasa Forest Run din 1 noiembrie 2020. Va rugam sa le parcurgeți cu atentie si sa tineti cont de ele. Multumim anticipat!

IMPORTANT! Fiecare participant este rugat să noteze pe spatele numarului de participare persoana de contact si numarul de telefon in caz de urgenta si eventuale afectiuni de care sufera (exemplu: alergii, diabet, astm etc.).

NUMARUL DE CONCURS

Va rugam sa pastrati numarul de concurs fara a-l indoi/deteriora! Pe spatele acestuia se afla cip-ul de cronometrare necesar pentru inregistrarea timpului de alergare.

Numarul de concurs este necesar si dupa terminarea cursei pentru a putea beneficia de urmatoarele:

 • acces la punctul de alimentare/hidratare
 • portia de paste Barilla, salata Eisberg si iaurtul Zuzu Fit vor fi, de asemenea, inmanate personal participantilor pe baza numarului de concurs cu notarea pe numar a ridicarii produselor
 • un colt al numarului de concurs va fi taiat de catre voluntari pentru ca cei prezenti sa participe la tombola de la final

Program - 1 noiembrie

 Sosire participanti 09:00
Incalzire cros 10:05
Sedinta tehnica 10:20
Start Cros 11 KM val 1 10:30
Start Cros 11 KM val 2 10:33
Incalzire semimaraton 10:35
Start Semimaraton 21 KM 10:55
Sesiune stretching 1 12:00
Sesiune stretching 2 13:00
Festivitate premiere urmata de tombola 13:30
Incalzire Greenfield Family Run 14:15
Start Greenfield Family Run 14:30
Final eveniment 16:00

ZONA DE START
In zona de start vor exista mai multe indicatoare cu ajutorul carora va puteti orienta la fata locului. Iata ce puteti gasi in zona de start/finish:

INFO POINT: raspunde la orice intrebare pe care o aveti referitoare la cursa.

GARDEROBA: se afla langa INFO POINT in zona de eveniment. Intrucat spatiul este limitat, recomandam alergatorilor sa fie intelegatori in cazul in care va fi aglomerat si sa gaseasca alternative pentru depozitare haine/echipament (mașina personala). 

ZONA FAMILIE: o zona dedicata celor mici, cu animatori, activitati pentru cei mici, baloane, pictura pe statuete de ipsos.

ZONA STREET FOOD: de aici veti putea cumpara produse pentru voi sau pentru insotitori de la diverse truck-uri cu street food. Tot aici va fi amplasata si zona de mese.

ZONA PARTENERI: unde veti putea dialoga si interactiona cu partenerii prezenti la eveniment.

PUNCT ALIMENTARE: va fi deschis atat inainte de start cat si dupa finish.

VESTIARE: sunt impartite in functie de sex si sunt amplasate langa TOALETE. Intrucat spatiul este limitat, recomandăm alergătorilor să fie înțelegători în cazul în care va fi aglomerat.

TOALETE: 17 toalete ecologice si 3 lavoare pentru spalat pe maini.

STARTUL
 • Fiecare participant va primi un numar de concurs aferent probei pe care va fi trecut sectorul de start si ora la care pleaca in alergare.
  CROS: Numere de culoare mov, ore start 10:30 (VALUL 1) si 10.33 (VALUL 2)
  SEMIMARATON: Numere de culoare verde, ora start 10:50
  GREENFIELD FAMILY RUN: Numere de culoare rosie, ora start 14:30
 • Accesul la start va fi făcut pe sectoare de timp in cazul curselor de CROS si SEMIMARATON. Fiecare alergător are trecut pe numarul de concurs sectorul de start aferent timpului declarat la inscriere. Prin impartirea pe sectoare de start alergarea va fi mai plăcută pentru fiecare alergator, evitand astfel aglomeratia si minimizand numarul depasirilor.
 • Exista 4 sectoare de timp in functie de ritmul de alergare al fiecarui participant. Pentru o evaluare cat mai buna, trebuie sa tii cont de forma ta actuala si de timpul cu care alergi pe ASFALT proba la care te-ai inscris. Asadar, sectoarele de start sunt: 1 NEGRU2 ROSU3 ALBASTRU4 VERDE. Sectoarele de start sunt semnalizate prin steguri aferente fiecarui sector. Intrarea in sector se face in dreptul steagului.
 • Pentru referinta prezentam mai jos impartirea in sectoare in functie de timpii declarati la inscrieri. Va rugam sa nu schimbati sectorul pentru diferente de cateva secunde. Totusi, daca timpul declarat la inscriere a fost gresit sau forma actuala este mai buna sau mai slaba, va rugam sa va autoevaluati tinand cont de timpii de mai jos si sa aleageti sectorul potrivit in cadrul valului in care veti lua startul. Este important pentru o experienta cat mai placuta (sa nu ai mult de depasit si sa nu fii depasit de prea multi) ca aceasta evaluare sa fie facuta corect conform indicatiilor de la punctul anterior. Intrucat valurile au ora de plecare diferita, nu este posibila schimbarea valului de start fara a anunta in prealabil organizatorul.

 • Proba GREENFIELD FAMILY RUN 3K este necompetitiva
TRASEU
 • Start/finish: in zona de eveniment de la Academia de Politie din Baneasa.
 • Distanţa curselor: SEMIMARATON 21 KM | CROS 11 KM | GREENFIELD FAMILY RUN 3 KM
 • Marcaj: va rugam sa urmariti cu atentie marcajul oficial al cursei: banda de plastic de culoare alba cu logo Greenfield verde - Baneasa Forest Run rosu.
  Punct alimentare

  Alte marcaje (benzi de alte culori, sageti pe copaci sau alte tipuri de marcaje) nu ne apartin si nu indica neaparat directia corecta. In cazul in care nu mai intalniti marcaj pe mai mult de 100-150 metri, va aflati cu siguranta in afara traseului de alergare, iar cea mai buna solutie este sa reveniti in traseu intorcandu-va prin acelasi loc pana cand dati de marcaj si sa continuati alergarea de acolo pe traseul marcat in directia corecta a sensului de alergare.
 • Pentru mai multe detalii legate de traseu, va rugam să consultati hartile traseelor care sunt insotite de mai multe informatii: Cros - 11 KM, Semimaraton - 21 KM si Greenfield Family Run - 3 KM
 • ATENTIE! Pentru a nu va rataci in padure si/sau pentru a nu fi descalificati, va rugam sa urmați instructiunile voluntarilor si sa urmariti cu atentie marcajul si nu poteca.
 • Timp limită: SEMIMARATON 3h00' | CROS: 1h45’ | GREENFIELD FAMILY RUN: 1h00'
PUNCTE ALIMENTARE SI HIDRATARE
 • Posturile de hidratare si alimentare vor fi amplasate in zona de start/finish si pe traseu la kilometrul 3,5 (apa si isotonic), kilometrul 5 (bauturi si alimente), kilometrul 9 (apa si isotonic) si finish pentru proba de CROS, respectiv start/finish, kilometrul 3,5 (apa si isotonic), kilometrul 7,3 (bauturi si alimente), kilometrul 13,3 (apa si isotonic), kilometrul 15 (bauturi si alimente), 19 (apa si isotonic) si finish pentru proba de SEMIMARATON. Pentru proba GREENFIELD FAMILY RUN va fi disponibil punctul de alimentare de la start/finish.
 • La punctele de alimentare si hidratare, ordinea bauturilor si alimentelor este urmatorea:
  Punct alimentare: apa, isotonic,banane, mere, portocale, lamai, biscuiti dulci, ciocolata, biscuiti sarati, cascaval, isotonic, apa.
  Punct alimentare

  Punct de hidratare: isotonic, apa, isotonic
  Punct hidratare
 • Toalete: Pe traseu veti putea folosi si cele 3 toalete ecologice situate langa punctele de hidratare de la kilometru 3,5 si kilometru 13,5 precum si la punctul de alimentare de la kilometru 5/15. (valabil pentru CROS si SEMIMARATON). Participantii la cursa GREENFIELD FAMILY RUN vor putea folosi toaletele din zona de start/finish.
 • Dupa fiecare punct de alimentare/hidratare va exista o zona delimitata de un panou in care trebuie aruncate resturile pentru a pastra padurea cat mai curata. La finalul cursei, impreuna cu marcajul de pe traseu, vor fi stranse si resturile din preajma punctelor de alimentare.
COLECTARE SELECTIVA SI RECICLARE
 • Impreuna cu partenerul nostru, ROMPREST, vom face si colectare selectiva a deseurilor. Asadar, se vor colecta 2 fractii: cea reciclabila si cea menajera. Va rugam sa urmariti indicatiile de pe containerele de colectare a gunoiului din zona de start/finish astfel incat sa putem recicla cat mai multe recipiente.
 • Afise puncte colectare
 • Mai jos gasiti cateva reguli de colectare a plasticului care va pot ajuta si in viata de zi cu zi.
 • Reguli colectare plastic
 • Pentru colectarea recipientelor reciclabile este important ca acestea sa fie golite de continut si aplatizate.
 • Merita mentionat ca si gunoiul menajer este valorificat. Si acesta va ajunge la o statie de sortare unde, in urma selectiei se poate valorifica in mare parte pentru producerea de energie. Asadar, un pahar de carton sau o cutie de carton care din motive de contaminare cu alimente nu pot fi reciclate, ajung totusi sa fie transformate in sursa pentru productia de energie si nu la groapa de gunoi.
SUPRAFATA DE ALERGARE

Suprafata de alergare este in proportie de aproximativ 80% pamant si poate prezenta denivelari, radacini de copac sau poate fi acoperita cu pat de frunze.

In functie de precipitatii si temperaturi, anumite portiuni pot fi acoperite cu noroi. Alergatorii sunt obligati sa poarte echipamentul adecvat anotimpului si suprafetei de alergare (trail).

ECHIPAMENT RECOMANDAT
 • Bluza de alergare
 • Pantaloni alergare
 • Borseta/centura de hidratare
 • Telefon mobil functional
 • Pantofi sport cu talpa aderenta, tip trail, impermeabili
 • In functie de conditiile meteo la echipamentul recomandat se adauga: bluza rezistenta la vant si impermeabila.
SIGURANTA
 • Alergarea prin padure presupune mai multe prevederi de siguranta, iar respectarea acestora ajuta la evitarea evenimentelor neplacute. Traseul este unul virajat, va rugam sa fiti atenti la denivelari, crengi, cioturi si in general la elementele specifice unui teren accidentat. Fiti prudenti si nu ezitati sa apelati la echipele de prim-ajutor sau sa sunati la numerele de urgenta tiparite pe numarul de concurs, in cazul in care va simtiti rau. De asemenea, in cazul in care observati un incident sau un alt participant care are nevoie de ajutor, va rugam sa anuntati acest lucru la unul dintre numerele de urgenta tiparite pe numarul de concurs si sa anuntati si cel mai apropiat voluntar (fie ca este in sensul de alergare sau invers acestuia). Anuntarea voluntarului este foarte importanta deoarece ajuta la identificarea punctului din traseu unde are loc incidentul si unde trebuie sa ajunga echipa de interventie.
 • Urmati intotdeauna marcajul oficial al cursei. Tineti cont ca in padure puteti intalni animale salbatice, incercati sa evitati orice contact cu acestea. Va recomandam sa aveti telefonul mobil pe tot parcursul alergarii. 
 • Organizatorul nu isi asuma nici o responsabilitate pentru pierderi sau pagube materiale, expunere la circumstante extreme: boala, contact/coliziune cu alti participanti, spectator, voluntari, conditii meteorologige nefavorabile, accidentari provocate de conditiile alergarii in padure: intepaturi de viespi, interactiunea cu animale salbatice (porci mistreti, caprioare, caini etc.), invaliditate, vatamare corporala grava sau chiar deces. Dacă acest lucru este posibil, rămâneţi în apropierea celorlalţi alergători.
 • Tineti cont ca din cauza terenului accidentat si a potecilor inguste, interventia auto este ingreunata, iar in unele locuri imposibila. 
 • Este important sa va infomati despre caracteristicile traseului si pozitionarea punctelor de hidratare si alimentare, dar si a celor de prim ajutor, astfel incat sa va gestionati cat mai bine efortul si resursele si sa va bucurati cat mai mult de cursa. Asiguraţi-vă ca aveti echipamentul potrivit pentru vremea si temperatura din timpul evenimentului.
 • Este strict interzis sa ascultati muzica in casti sau sa obturati sunetul mediului inconjurator pe parcursul alergarii! 
PARCARE
 • In masura in care este posibil, recomandam alergatorilor sa vina cat mai grupati, in loc de fiecare cu masina proprie.
 • Exista mai multe posibilitati de parcare in zona. Pe aleea de la Academia de Politie, in prelungirea zonei de eveniment sau pe aleile din jurul Parcului Baneasa.
 • Pe aleile din jurul Parcului Baneasa se va parca in parțile laterale, cat mai aproape de margine, astfel incat sa ramana pe mijloc loc pentru accesul altor mașini și pentru ieșire.
 • Accesul de pe aleile Parcului Baneasa in zona de eveniment se poate face pe aleea din padure, paralelă cu Aleea Privighetorilor.
 • ATENTIE! Va rugam sa nu blocati accesul catre institutiile de pe Aleea Privighetorilor, Jandarmeria Romana, respectiv Academia de Politie sau sa ocupati locurile rezervarte pentru acestea.
 • De asemenea, va rugam sa nu parcati pe Bd. Alexandru Nasta. Chiar daca se cheama bulevard, este de fapt o strada cu o singura banda pe sens pe unde trec inclusiv autobuze. Blocarea unei benzi, pe langa faptul ca este ilegala, va bloca traficul rutier in zona.
 • Pentru clarificarea celor de mai sus, va rugam să consulțati harta zonelor de parcare și acces in zona de eveniment de mai jos.
 • Pentru cei care aleg sa vina cu mijloacele de transport in comun, autobuzul 301 opreste in statia "Padurea Baneasa" chiar in dreptul zonei de eveniment.
 • Harta acces
TOMBOLA
 • Dupa premiere vom avea o tombola la care toti alergatorii prezenti pot participa.
 • Este important ca toti alergatorii sa pastreze numarul de concurs, fara acesta nu pot participa la tombola. Voluntarii nostri vor taia coltul drepata jos al numarului de concurs, colt ce contine numarul de concurs scris cu un font mai mic. Astfel ca, doar cei prezenti la fata locului participa la aceasta tombola.
 • Premiile oferite la tombola vor fi anuntate in apropierea evenimentului.
Galerie foto