Alergam si sprijinim cauza Hope and Homes for Children – Baneasa Forest Run – 22 Martie 2020

Alergam si sprijinim cauza Hope and Homes for Children


Hope and Homes for Children activează în România din 1998, timp în care a contribuit în mod direct sau indirect la închiderea a 57 de instituții de tip vechi (orfelinate), în timp ce alte 10 sunt în curs de închidere. Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la îngrijirea în instituţii - mamut în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, printre care și case de tip familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate. Prin eforturile Fundației şi ale partenerilor săi, au fost dezvoltate 105 case de tip familial, 5.810 copii au fost scoși din orfelinate, iar alți 457 urmează să părăsească orfelinatele în curs de închidere


În același timp, Fundația activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susţinerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Astfel, 31.580 de copii au fost salvaţi de la ruperea de familie, 1.168 tineri au fost sprijiniţi pentru o viaţă independentă, 1.964 de copii au fost primiţi în centrele de zi, iar 930 în regim de urgență. 8.998 de membri de personal din sistemul de protecţie al copilului au fost instruiţi de Hope and Homes for Children.

Până în acest moment, 54.974 de copii au beneficiat de serviciile Hope and Homes for Children România, al cărei obiectiv este ca până în 2026 să fie eliminată instituţionalizarea copiilor în țara noastră. Mai multe informații la www.hopeandhomes.ro.


Unul din trei copii din România trăiește în condiții de sărăcie – nu are haine și încălțăminte, nu frecventează grădinița sau școala și, uneori, nu are nici ce mânca. Aceasta îi determină pe părinți să recurgăla măsuri disperate și să își lase copiii în grija statului, în orfelinate, unde primesc mâncare și educație, dar sunt privați de afecțiune.

CUM POTI AJUTA

HopeandHomes_Logo1

DONEAZA LA INSCRIERE

Poti sustine cauza Hope and Homes for Children donand 15 lei, 30 lei, 50 lei sau orice suma multiplu de acestea, adaugand in pasul 2 al formularului de inscriere optiunea aferenta donatiei tale.
HopeandHomes_Logo2

DONEAZA PRIN GALANTOM

Poti sustine cauza Hope and Homes for Children si fara a fi inscris la Baneasa Forest Run donand cu ajutorul PLATFORMEI GALANTOM.
Galerie foto